im back bebeh

Haha at last..aku berjaya jugak meng-online-kn diri aku! Laptop wat hal.lgsg xleh nk connect.sudahnye terminate kn aje broadband aku tuh.membazir baya bil tp xleh online! So,skang aku cume leh online dr henpon je la.jenuh gak menaip keyboard yg cenonet ni.lantak la..janji dpt online..hahahah..

er….nanti lah

nanti2 lah aku hapdet blog yek.

skang masa bermalas-malasan di kampung terchenta..hahhaha

masa untuk tgk wayang…

masa untuk berchenta berdua-duaan dgn suami

masa untuk melayan anak-anak sambil dok rilek2….(er ampun mak.sekali sekala balik kg, i mmg malas buat keje umah! hahahaha)

masa untuk memborong di kedai2 bundle!!!! (bundle2 pn, laki aku dh melayang rm200 utk sehelai baju!! cess.aku nk carik yg mahal jugak la!!)

hope..

erm…tgk ramai kengkawan yg dah lepas degree..rasa jeles la plak.tambah lagi skang laki aku tgh sambung PJJ untuk degree.. aku mmg teringin nk sambung tp bila pk2 aku dok umah je…mcm x guna plak aku sambung. Rashi mcm paham2 je aku nk sambung walaupun aku xde nk sambung degree tu…erm..

R: kalo u nk sambung degree..i x kesah..i support u. tp at the moment ni xleh la sbb financial x stabil.nnt tunggu i dh abis blaja…u amik la degree..

M: erm..mmg teringin tp i x keje dah..dok umah je.nk wat pe degree tu?

R: i suka u amik degree…walaupun xkeje..x semestinye xleh sambung blaja.x salah blaja tinggi mana pn walaupun takat dok umah… i bangga kalo u dapat blaja tinggi2 walaupun cume housewife jek.

M: erm..ok gak kn…tp i prejudis sket..huhu…nnt kot ade la yg mengata i ni x keje…nk blaja wat pe. ngabiskan duit laki jek..huhu. alangkan skang ni i ade diploma pn, ade yg mengata wat penat jek masuk U,blaja tinggi2 tp x keje,jaga anak jek!

R: lantak diorang la nak kata ape pn. kalo u sebok2 keje,nnt anak xde sape jaga..pastu nk suh org lain jaga pulak.kn elok jaga sendiri,kn…biar la kalo orang lain nk ngata pn, pedulik ape. i yg nk support u.bukan i mintak duit diorang pn!

M: thanks ye yang…kot la impian i nk sambung blaja tu x dapat..tp at least i tau u support i..🙂

R: sape x sayang bini yang oi!

M: (oo..ye ke? ehheheh)

baca, membaca, dibaca

erm…aku rasa aku nih org yg x pandai manage masa kot…huhu. aku tgk macam2 bende org lain bole buat dalam masa 24jam dlm life diorang. tp masa aku mcm terbantut je..

aku rindu sangat nak membaca. 6bln lepas aku siap berabis duit beli bermacam2 buku tp smp skang still ade yg x bersentuh… ade yg dah start baca tp x abis2…

member aku dh ade anak…dah keje balik pun(b4 ni x keje)…skang still ada masa lagi nk membaca….huh! i tabik spring kat u! aku yg x keje ni, langsung x dpt nk membaca. kadang tu beli newspaper pn, x dpt nk abis baca sume..sbbnye x sempat nk baca..xde masa…

bila nk membaca x kira buku ke newspaper ke, mesti

1)idan & iwan kaco..

2)kalo x dirampasnye bahan bacaan aku tu..

3)mesti diorang pukul2 buku tu atau tutup pakai tangan tempat yg aku tgh baca!

4)bila ajak dok sebelah,aku nk baca skali,diorang tanak pulak.sbb xde gamba2 kn…diorang x minat la…

sudahnye sblm aku naik angin…aku simpan je la

huhu..toksah la tanya nape aku x membaca time diorang tido…sbb

1)selalunye idan & iwan tdo kul 11pm-12am.time tu aku pn dh sama ngantok,join je la diorang tido.

2)aku bgn subuh hadam. lps bekfes & rashi gi keje dlm kul 630 tu..aku terus start kemas umah & basuh baju. untuk setelkan keje2 umah tu je dh amik masa lebih kurang 2jam okeh! aku bukannye lap lantai pakai kain tp mop la weh! aku bukan lengah2 masa.aku KENA wat laju2 sbb nnt anak2 aku bangun,mmg payah aku nk siapkan keje umah. aku pn xtau nape lame beno nk kemas umah ni tetiap ari…haihhh

3)lps kemas umah pepagi tu, aku dh HONGEH! dh x lalu nk membaca.kalo rajin nk online,aku online & men game jap atau lepak2 tgk tv je atau baring2 kdg2 terlelap jap. tp SEKEJAP jek la sbb pastu lps tu mesti aku dgr sore anak2 aku bising,dh bgn tdo!

4)time diorang tdo siang pulak besenye kul 2-4pm. time tu aku kemas umah lagi..kemas mainan sepah2..lipat baju.. sapu sket2 lagi,kalo rajin aku mop sket2.tu pn cincai2 je la(sbb aku dh malas!),janji xde rasa melekit2 lagi bila pijak lantai tu..bila dh siap keje2 umah & diorang still tdo lagi. aku online jap. jengok2 fb & blog kengkawan. sambil2 tu baca paper online. tu je la time nk membaca & amik tau pasal dunia…

ok dah..mmg xde time aku nk membaca…erm… ke aku yg x reti nk atur masa ek? huhu…tah la…kesian buku2 aku tu…*sigh

hari tu..

hari tu idan & iwan kat mantin.mcm bese kene culik dek auntie dia..

hari tu saya tempah tiket GSC melalui e-ticketing.

hari tu saya dan dia gi tgk wayang.

hari tu kami tgk movie Predator kat IOI Mall.

hari tu kami berdua dapat berjalan berpegangan tangan kerana adapun jika askar2 bersama2 kami, tidak lah dapat kami bersentuhan langsung.(er…Pn arfah, sila terangkan mengapa anak2 kami jeles kalo kami berdua bermesra-mesraan. langsung aku xleh nk menggedik2!! cess)

hari tu kami lepak2 di San Fran’s Coffee.

hari tu dia minum air suam(demam & sakit tekak).

hari tu saya minum Extreme Frisco Frappes

hari tu kami kongsi makan Half Dozen Turkey Sandwich.

hari tu kami balik umah pukul 11 malam.

hari tu punye cite dah abis.

hari ni dah pukul 2.15 pagi. saya belum ngantok tapi perlu paksa utk tido sebab sok kena bangun pagi.

keinginan?

dlm entry lepas kn aku ade bgtau, aku tgh tlg jaga anak2 jiran sebelah ni kan.

syok jaga budak2 kecik ni ramai2 sebenarnye… er tp tang menjerit2 mcm tarzan, bergado berebut barang.. tu mmg agak stress la sebenarnye..hehe. tp yg lain2 sume ok.

time lunch, aku suap sume skali. kalo ade 5 mulut,lima2 la aku suap. nasik penuh 1 pinggan pn habis, siap bertambah2 lagi. syok tgk anak2 makan selera ni. aku mmg tanak bagi diorang ni makan sendiri sbbnye malas nk basuh pinggan byk2! pastu malas nk kemas,nk sapu, nk mop nasik2 yg bersepah2 nnt..hhahhah. eh tp seriously la menjaga je dh ckup penat..nak suh aku berkemas lagi..huhu…lotih!

bila petang jek, sume aku mandikan. sorang2 aku mandikan.kadang2 nk senang, 2-3 orang skali masuk toilet,mandi ramai2..hahha…pastu, pakai baju, pakai bedak…wangi2..sikat rambut..

erm…bila sikat rambut Hamim je,mesti aku sikat berkali2…xde la panjang pn rambut dia,smp bahu je. tp syok main2 rambut dia….terus la berangan..SYOKNYE KALO AKU ADE ANAK POMPUAN pulak…huhu…

erm..tunggu la ujung tahun 2012 lepas aku kuarkan implanon ni, insya allah kalo panjang umo & dimurahkan rezeki…nak gak ade baby lagi er….babygirl la…huhu :p

serawa a.k.a kuah durian

aku hantu durian!! ehem…hantu di sini bukannye JERANGKUNG tapi bermaksud AMAT MENGGEMARI durian!! ye…aku tau ramai yg suke makan durian. tp x salah kn aku mengwar-warkan kegemaran aku tu..hahhaha. (kecoh lebih)

bila dh selalu sgt mkn durian mcm tu je,sesekali teringin nk makan serawa durian. makan roti cecah serawa..pergh!!!

senang je nk buat…er walaupun rasanye ramai dh tau buat. aku tetap nk bagi resepi jugak! hahhaha

bahan2:

4-5ketul durian

1/4 gula kabung/gula merah

2 sudu gula ( agak2 kalo nk lebih manis, tambah gula lagi)

1/4 cawan air

1/4 cawan santan

cara memasak:

masak air & gula kabung sampai cair.masukkan gula dan durian. kacau sampai sebati.

masukkan santan & kacau. biarkan merenih hingga kuah dah agak2 pekat.tutup api.

hidangkan dengan roti atau pulut. (aku x reti kukus pulut! xyah tanya aku cane nk masak!hahhaha)

masa memasak:

15minit (kot! huhu…x sure sgt sbb rasanye mmg kejap je dh siap masak.huhu)

psst.. ade talent x aku utk jadi tukang memberi resepi??kehkehkeh….

  • Calendar

    • December 2016
      M T W T F S S
      « Oct    
       1234
      567891011
      12131415161718
      19202122232425
      262728293031  
  • Search