kembali lagi…

alahai..lamenye x update blog nih.nk kate xde cite menarik…ade je cite tetiap ari nk dicitekan.cuma lagi suka view fb & blog kengkawan. tp sbnrnye malas nk menaip.bak kata arfah.. kan bagus kalo kte ckp je keyboard ni leh tekan sendiri..hahhaha

sejak 2 menjak ni aku rasa mcm malas nk masak.sbb asik masak jek….smp otak x dh jem nk masak ape.blk2 lauk yg sama.agak2 nk rasa lauk lain, bukak la buku resipi ke…online resipi ke baru dpt rasa masakan baru. tu pn kdg2 bahan2nye x ckup.tp sbb nk makan gak…hentam jek,main campak jek bahan2 yg ade dlm periuk tu…janji rupa sama, rasa pn ok..haha…

sbnrnye aku nih kureng sket makan nasik. tp kalo dh tu je ade kt umah…mmg makan la jugak kan. aku lg suka yg simple2..roti ke, bihun, makaroni ke pasta ke…xtau la nape tp gaknye sbb aku rasa kalo mkn nasik ni mcm leceh jek..nk kene berlauk pauk.lauk plak nk kene 2-3 jenis kalo x, x syok nk makan.sbb tu tiap kali aku masak..kene la buat 3-4 lauk. 1 lauk wjib utk anak2 aku.selalunye sup2 la, sup ayam+kentang+carrot atau sup sayo(bbycorn,cendwn etc)+tauhu telo atau lauk2 yg x pedas la.2-3 lauk utk aku nk laki aku.kdg tu tekak lain2..so terpaksa la masak lauk lain2 jenis plak..tp kene pastikan lauk atas meja x lebih dr 4 lauk sbb jap lagi kang x tau mane 1 plak yg nk dimakan. tp kdg2 aku x makan pn..sbb lps dh masak, mesti xde selera nk makan..xtau nape..kyg amik bau masa masak kot.

skang ni pn, bila nk wat keje umah,sapu ke..mop ke…basuh baju ke…rasa malas gile.boring kot sbb buat bende yg sama tetiap ari..lagipn xde masa untuk chill! huuu…tp nk wat cane kan…this is the price i hv to pay to be a wife & a mother.. kadang tu terase mcm aku perlukan masa aku sendiri. kua umah gi jenjalan sorang2,gi shopping sorang2…without my hubby & my kids. bukannye x suka kalo diorg ada sama..tp situasi antara ada yg teman & tak..mmg lain. bila diorg ada sama, mmg syok sbb dpt jenjalan 1 family. happy bile tgk diorg gelak2 & main sama2. tp dlm masa yg sama jugak, aku kena ikut bdk2 ni punye flow..tempat mana yg bole gi,mana yg xleh gi…bape lama masa leh amik,kejap ke lama..mcm2 la kena fikir & plan. dan yg sbnrnye..aku rindu masa zaman muda2 dulu.ikut suka je nk buat ape..eh zaman bujang la…skang pn muda lagi weh! haha…

erm…tp xpe la…smp bile plak nk membujang jek kn. mmg bersyukur sgt2 sbb dh ade family sendiri ni. kalo dulu mmg x reti & malas masak & kemas umah..skang ni dh byk improvement. masak pn not bad(haha [pujian kepada diri sendiri)…mengemas pn dh rajin..ehe.. dan yg plg penting, aku dh tau ape rasanye jadik mak. lagi la bile anak2 dh mula membesar, dh mula pandai melawan(geram aku ngn idan!! isk)…baru la tau cane rasa sorang mak bile anak2 melawan & tanak dgr ckp. tgk anak2 membesar dpn mata ni,rasanya kejap sgt masa berjalan. dari zaman solo, skang dh ade 2 org askar. dari askar2 tu kecik smp la skang dh besar.. sok  lusa,pejam celik..tau2 anak2 dh sekolah, dh keje..dh kawen..erm…mudah2an anak2 kite sume nnt jadi org yg beriman & berjaya…amin…

eh..sori la aku pn xtau ape aku melalut..tetibe otak jadi jem..padahal aku nk cite yg last friday(061109) aku gi dinner ngn rashi..’SANTAPAN DI RAJA’ dgn sultan selangor beb!!! hahaha…glamer jek aku rasa..hahhah..ok la…tunggu je la yek di lain entry..hahhahha

Advertisements