baca, membaca, dibaca

erm…aku rasa aku nih org yg x pandai manage masa kot…huhu. aku tgk macam2 bende org lain bole buat dalam masa 24jam dlm life diorang. tp masa aku mcm terbantut je..

aku rindu sangat nak membaca. 6bln lepas aku siap berabis duit beli bermacam2 buku tp smp skang still ade yg x bersentuh… ade yg dah start baca tp x abis2…

member aku dh ade anak…dah keje balik pun(b4 ni x keje)…skang still ada masa lagi nk membaca….huh! i tabik spring kat u! aku yg x keje ni, langsung x dpt nk membaca. kadang tu beli newspaper pn, x dpt nk abis baca sume..sbbnye x sempat nk baca..xde masa…

bila nk membaca x kira buku ke newspaper ke, mesti

1)idan & iwan kaco..

2)kalo x dirampasnye bahan bacaan aku tu..

3)mesti diorang pukul2 buku tu atau tutup pakai tangan tempat yg aku tgh baca!

4)bila ajak dok sebelah,aku nk baca skali,diorang tanak pulak.sbb xde gamba2 kn…diorang x minat la…

sudahnye sblm aku naik angin…aku simpan je la

huhu..toksah la tanya nape aku x membaca time diorang tido…sbb

1)selalunye idan & iwan tdo kul 11pm-12am.time tu aku pn dh sama ngantok,join je la diorang tido.

2)aku bgn subuh hadam. lps bekfes & rashi gi keje dlm kul 630 tu..aku terus start kemas umah & basuh baju. untuk setelkan keje2 umah tu je dh amik masa lebih kurang 2jam okeh! aku bukannye lap lantai pakai kain tp mop la weh! aku bukan lengah2 masa.aku KENA wat laju2 sbb nnt anak2 aku bangun,mmg payah aku nk siapkan keje umah. aku pn xtau nape lame beno nk kemas umah ni tetiap ari…haihhh

3)lps kemas umah pepagi tu, aku dh HONGEH! dh x lalu nk membaca.kalo rajin nk online,aku online & men game jap atau lepak2 tgk tv je atau baring2 kdg2 terlelap jap. tp SEKEJAP jek la sbb pastu lps tu mesti aku dgr sore anak2 aku bising,dh bgn tdo!

4)time diorang tdo siang pulak besenye kul 2-4pm. time tu aku kemas umah lagi..kemas mainan sepah2..lipat baju.. sapu sket2 lagi,kalo rajin aku mop sket2.tu pn cincai2 je la(sbb aku dh malas!),janji xde rasa melekit2 lagi bila pijak lantai tu..bila dh siap keje2 umah & diorang still tdo lagi. aku online jap. jengok2 fb & blog kengkawan. sambil2 tu baca paper online. tu je la time nk membaca & amik tau pasal dunia…

ok dah..mmg xde time aku nk membaca…erm… ke aku yg x reti nk atur masa ek? huhu…tah la…kesian buku2 aku tu…*sigh

Advertisements

2 Comments

  1. weh. tak dapat ku bayangkan kalo kamu bekerja, Mas. Gamaknya tidur sehari 2 jam je la kamu. sebab balik keje, nak kena masak, pastu nak mop lantai, pastu nak basuh baju, pastu nak layan suami, pastu nak layan anak2. huish.

    I baca buku adalah pada waktu sebelum tidur. Dapat la 1 chapter sebelum mata betul2 da x bleh nak bukak. Dulu, dapat habis 1 novel, dalam sehari je. skarang ni berminggu2 nak habis.

    I juga baca buku di opis. hahahahahhaa.. asal kepala otak da tintong je, baca buku. lunch time, baca buku. Kadang2, bila malas keje pun baca buku gak. Tapi kena pandai cover yeh.

    • huhu..kan! x terbayang cane kalo i keje balik. skang ni pn dh kelam kabut. adoi…ke i yg x reti manage masa ek..cane la ek org leh beranak pinak smp 5-6 org anak yg xde pembantu umah tu kn.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s