happy belated birthday, idan!

11th june 06

yup…lame gile x update blog. bukan xde cite…terlebih2 cite cume malas nk update…huhu.. tp sbb dh lame sgt berlalang blog nih….kesian plak rasanye….hahhaa (padahal nk kasik korang boring membaca!)

tahun ni idan dh 3 tahun…idan cepat pandai jln…10bln dia dh leh jalan…skang ni dh 3 tahun, xde istilah jalan dah pada dia. berlari! melompat!! tu je la kejenye. mmg leh berjangkit YAH punye MIGRAIN tu kat aku!!

bab berlari…mmg idan la no 1 tp bab bercakap…ade sket kureng. idan mula cakap masa umo 2tahun(huhu..mmg lbt sungguh!) puas pk cara cane nak ajar cara dia ckp dulu…1 masalah dia ni, bila diajar berckp, langsung tanak ikut! leh buat bodo jek… tp tah cane..tetibe dia leh pandai cakap. dan masalah dia smp skang ni bercakap pelat…jenuh jugak la ajar dia ckp betol tiap2 ari. 1 perkataan tu mmg berpuluh kali ulang. huuhu…tu nk ajar dia sebut perkataan dgn betol. tu belum lagi masuk soalan yg dia tanya and aku kena jawab berulang-ulang kali..huhuhu…mcm iklan “abah, ni burung apa?”…heh..layan kan!

tahun ni ktorg x plan nk celebrate besday idan (agak sengkek sbnrnye bln ni..hahha).  so, aku decide masak something special(x special pn sbnrnye…hahha).memandangkan rashi kena gi perlis jadi sword bearer utk majlis kawen kawan dia, so terpaksa la ktrog celebrate besday idan awal.

kul 2pm lps idan & iwan tdo…aku start operasi buat kek coklat (sbb tu je pn kek yg aku suka & pandai buat. kek lain..x penah buat sbb mmg x teringin nk buat..hahhah)

aunty sya tgh asingkan kaler

taa daaa!! (ye sy tau mmg sungguh LAWA rupenye! hahha)

ngam2 lepas je siap bakar kek coklat tu, idan bangun dari tdo…

mama: idan, mama dah siap buat kek idan. mlm nanti kte tunggu abah balik keje, kte potong kek, tiup lilin. k..

idan: mama buat kek idan? pandainye mama buat kek!

huhu…terharu betol bila dgr idan puji mcm tu. seriously aku bkn nk kembang bontot ke hapa tp…terharu sgt sbb anak aku baru 3 tahun, ckp pun masih pelat tp dh pandai puji…mmg betol2 terasa cepat sgt idan membesar…  🙂

petang tu, aku masak special utk dinner.. (special la sgt! padahal nasik ayam je pn…) sbnrnye niat di hati konon nk masak rendang & pulut kuning. tp harap maklum…aku blum lulus course memasak pulut kuning..eheheh..so terpaksa la tukar menu.

sup, sambal & kicap

nyum nyum..crispy!!

selalunya kalo buat nasik ayam, aku goreng ayam ni dgn madu(mmg sedap!)…tp sbb madu kat umah dah abis, terpaksa la wat ayam goreng tepung je…tp sedap jugak!

mlm tu plan nk celebrate kt umah jek..makan2, main belon, tiup lilin. time aku, sya, idan & iwan tgh lepak2 sambil tunggu rashi balik umah nk makan, tetibe..dia kol

abah: yang…org dh nak balik ni. awak siap2, kte bawak budak2 ni kuar.

mama: eh..nk kuar terus ke? mi dh masak ni..

abah: oo.. k la..mcm tu kte makan dlu, pastu kte terus kua..

lepas dh siap2..sume dah cantik2, rashi balik..makan time!! ( kindly take note, 2 org budak tu dipaksa berlenggeng ketika makan sbb kalo x, buat penat je la aku salinkan diorg baju cantik2 tu…hahhah)

SILA ABAIKAN KEADAAN UMAH YANG BERKEMAS ITU YE!!


selesai!

selesainye sesi mengenyangkan diri…masing2 bersiap nk kuar. abg polis dapat kol dari anak buah dia, ajak dtg umah ade wat makan2.kira mcm nk meraikan pengantin la..sbb esoknye majlis sanding(belah laki).. haih…makan lagi! huh..pucuk dicita ulam mendatang….pegi je la…lagipun kenduri kawen esoknya tu mmg ktorg x dapat nak dtg…tu yg pegi jugak mlm tu…

budak kecik ni tgh shuffle!! seriously!

mlm tu kat umah pengantin kat DANAU KOTA, agak happening jugak la…ade sup tulang, nasik lemak & ape tah lagi lauk yg ada..aku x ingat dah. tp sbb dh kekenyangan…mmg xleh telan dah sume tu… tp sup tulang tu HARUSLAH dihirup! kenyang..kenyang jugak, tp rugi la kalo x mkn sup tulang…hahha..

ade sesi karaoke. mcm bese laki aku pantang tgk mic…laju je dia amik mic tu…

bapak sebok menyanyi…anak sebok berjoget!! elok la tu

layan jgn x layan

dah puas makan, menyanyi..berjoget..ktorang heading ke DOWNTOWN kat danau kota tu..tu tgk parking xde pastu punye la ramai umat, terpaksa la membatalkan je niat nk berjalan kat situ.

ktorang terus shoot ke DOWNTOWN kat GOMBAK kat…bawak budak berdua ni jenjalan…dapat la diorang mainan baru LAGI!..kebetulan tpt tu dekat dgn kedai makan STEAMBOAT BOLTON (mesti la kat tmn bolton, sri gombak)..kedai makan ni member abg polis punye. dah puas berjalan, minum…huhu mestilah mengunyah lagi…tp ringan2 jek… WANTAN GORENG…sedap! mmg menu wajib ktorang pn tiap kali lepak kat situ…

ngantok punye pasal, ktorang gerak dari gombak tu kul 1.30am..hahha tu seb baik ngantok, kalo x ngantok, mau santak ke subuh tu! hahha…. (oppss…aku bukan mendera anak2 aku berjaga smp mlm2 buta yek, tp diorang yang segar bugar sbb dpt berjalan2..hahhaha)

Advertisements

iwan…iwan

iwan @ adik… panggil la mane2  nama pn…dedua dia toleh…kalo kite bercakap dgn dia…kompem dia akan balas balik tp dgn bahasa itik! hahahha….tah hape yg dia mumble pn aku x tau…abis2 yg paham pn..mamamama jek! hahahha

iwan ni agak kontra sket dari idan.. tp manade org yg berperangai sama pun kan!  skang umo iwan dh 1tahun 5bln…tp perangai dia still lagi mcm baby..means agak2 lembut la dan ngade2…suka melentok kat badan orang..pastu buat muka comel jek! isk… kalo idan time umo2 iwan dulu…huh…xde nk berlembut2 ke melentok2 ke…kalo nk main ke nk wat pape ke…ganaz yg amat! bak kata cousin aku “idan ni tulang besi,urat dawai betol!..”  hahah…kalo main dgn idan…adoiyai..ko tahan je la sakit ko tu!

iwan dh mula paham ape yg kite cakap…kalo sebut mandi…dia la dtg dulu siap dh selak baju nk suh kite bukak baju dia. dh bukak baju & seluar kotor tu,dia masukkan sendiri dlm bakul laundry tu..terus la gi toilet.. yg mamat sekor ni..kalo dh start mandi…adoi!…punye la payah nk suh dia benti. smp menangis2 kalo angkat kuar dari toilet tu!!

kalo nak susu,dah pandai tarik tangan kite ke dapur tpt susu tu..kalo x tarik pun,dia dtg kat aku mumbling tah pape,tunjuk ke dapo.bile aku bangun,terus dia berlari ke dapo suh ikut dia…dh la lari pun tak stable,terkedek2..kelaka betol! hahhaha… bila dah abis minum susu,botol kosong terus dia letak kat sink.(baling masuk dlm sink sbb x tangan x smp kan..).. aku pn mcm kagum kejap la…xtau sejak bila dia pandai plak letak botol kosong tu dlm sink..tau2 bila aku ckp “adik, dah abis susu,letak botol dlm sink“..terus dia terkedek2 lari ke dapo..

mat lentok ni pantang nampak bantal atau katil..dengan selambanye menghempas badan kat katil.landing kepala atas bantal walau kat mana pun bantal tu.(dia leh ikut aku ke dapo dgn bawak bantal dia,selamba baring kat lantai dapo..hahha)

kalo time makan,mesti tau kena duduk! sbb kalo aku suh dia duduk tp dia tanak duduk,mmg la tak dpt makan..hahhaha… tp kadang pandai pulak dia acah2. baik je aku dh suap dia,cepat2 dia bangun & makan berdiri! chett..kelentong lebih! owh..dia dh tau mana hidung.. “adik…where’s ur nose?” cepat2 dia tunjuk hidung…lps tunjuk hidung,dia korek lak hidung! ahahhah… kalo tanya mouth pulak, dia nganga mulut seluas2,masuk jari dlm mulut! hahhaha..bengong! tp dia baru tau mulut & hidung la…lain lum ajar lagi.

btw…sape2 yg penah bersalam atau kiss dgn iwan ni,kompem lencun dek air liur dia! hahahha…. kalo bersalam & cium tangan…dia akan nganga mulut,kdg2 tu dijilatnye tgn kite! hahahha….mcm tu gak kalo suh kiss pipi..hahhah nasib korang la.aku pn kompius mana la si adik ni dpt ajaran sesat mcm nih..hahhahah

idan..idan..

arini dh mula ari bosan aku balik! huhu….dh 1 minggu mak ayah dtg lepak cni..baru pagi tadi diorg blk…idan & iwan baru je tdo..terus la sunyi sepi umah ni balik..alahai… owh…toksah la tya pasal suami sy yek… keje abg polis mmg memanjang xde umah…bz memanjang..(aduhai..rasa mcm nk suh je dia benti jadik polis!)

erm…lame x update pasal anak2…bdk2 kecik,cepat progress diorg tp cume aku je malas nk update! hahha…

idan dh mula asik nk bercakap jek walaupun pelat! 1 soalan tu berkali2 dia tya…(ala mcm iklan dlm tv tu…”burung ape?!..burung ape?!”.. berpuluh2 kali tya…terpaksa la melayan jugak…huhu. tu baru pandai ckp sket…kalo dh mmg pnd bercakap betol..alahai…gaknya aku kena rekod la sume bende…senang sket, asal idan tya jek,aku tekan play…tya je lagi,tekan play! hahahha

skang pn idan baru nk blaja shi shi & poo poo kat toilet.. tiap kali masuk toilet jek,suh la dia shi shi…pandai la dia mencangkung & shi shi..cume poo poo je lum pandai sgt. tp aritu masa mandi dlm pool(main depan umah jek),time nk shi shi & poo poo,cepat2 dia ckp…terus la kua dr pool tu…suh je poo poo kat tepi longkang! huhu..seb baik dia ckp,kalo x..x mampu membayangkan ape jadik kalo dia MELEPAS dlm pool tu…adeh…

tp pagi tadi mmg la sadis!..lepas mandi pagi tadi..saje la tanak pkaikan dia diapers…siap pesan nk shi shi & poo poo..go toilet..”OK mama!”..ha ah..ok je la lebih…skali pas dia main2..tetibe “mama..mama!” dia tunjuk kat lantai!….ADOI!!! NAPE LA IDAN YAK KAT SINI?? KAN MAMA CKP GO TOILET..” ..adus…padahal dia MELEPASKAN HAJAT tu betol2 sebelah pintu toilet!..adeh… (seb baik la pg ni KERAS!..kalo tak..adus geli jugak dibuatnye!)..alahai…seb baik anak kecik! kalo dh besa panjang..mau aku libas je bontot tu karang…

dodol..kuih siput..alahai..

kelmarin balik mantin..sbb rashi nak kacau dodol.tiap2 tahun dia mesti buat dodol.tak syok kalo x buat dodol katanye…ptg rabu tu..ktorang anak beranak gerak blk ke mantin.smp hentian sebelah nilai,tunggu member dia jap.nak kacau dodol,xleh sorang2.lebam!! tu yg dia ajak member dia join skali tu.tgu member dia smp je dh kul 6.30pm..huh..bajet ngam2 la smp umah terus buka.

pastu terus gerak ke exit nilai.smp nilai,singgah plak kat bazar ramadan jap beli air & kuih sket. smp2 je mantin,dah masuk waktu… lps buka,aku tlg mak mertua aku siapkan brg2 utk wat dodol tu. santan dah disediakan awal.aku tgl bancuh tpg pulut&air je la.kacau kasik tpg tu x berketul2..sementara tu rashi sediakan kuali&idupkan api. anak2 aku plak..ape lagi…tukang kacau la. time aku tgh sebok kacau tpg tu,si idan pn sebok menolong kacau tpg skali..huh..dapat la korang rasa air tgn idan plak..hahhaha.xpe2 tgn dia aku dh bersihkan awal2..jgn takut..ehe..

dah setel brg2 utk wat dodol tu,aku pas kat rashi.so,tugas dia plak utk kacau dodol ngn kengkawan dia.3 org beb kene kacau.kalo tak..mmg x larat la.aku plak melayan idan & iwan main.. tetibe kak ani(org indon.dulu keje ngn mertua aku kat gerai dia.tp skang tak ) dtg.katanye nk buat kuih siput.

tgk cara2 dia buat,rupenye senang jek kuih siput ni haa… blend bwg merah ngn bwg putih.bwg kene byk kalo tak nnt xde rasa mcm kat kedai2 slalu jual kuih siput tu.. pastu blend plak jintan& ketumbar. pastu campurkan marjerin,bwg yg dh diblend tu & tepung. masukkan garam seckup rasa & masukkan jintan&ketumbar yg dh dikisar tadi.uli bahan2 tu smp jadi doh.pastu tenyeh je kat acuan kuih siput..last skali goreng. senang gile beb! huhu..bole la aku try.cume rajin x rajin je la…hahhah sbb tgk nk kene tenyeh tu mcm leceh sket jek..hahhaha.

happy besday iwan…..oh,and my dearest fren yah.. :)

120909

semalam, (11/09/09) iwan dah 1 tahun. cik yah pun dah 27tahun yek..ehe… utk besday ke 27 si yah ni,aku x tau la ape yg dia baru pandai buat.tapi utk iwan. ngam-ngam dia 1 tahun semalam,dia dah start pandai gado ngan abg dia..wahhhhhh. berebut mainan! adeh… semalam,mcm bese la 2 beradik ni main sama2. sambil2 tu aku lipat kain.aku biar je bdk2 ni main ngn hanger & penyepit baju tu. iwan tgh main2 ngn penyepit baju,si idan datang terus la dia rampas dari iwan..ape lagi..menjerit la bdk kecik nih..beriya2 dia menangis. yg kelakarnye..idan mcm terperanjat tgk adik dia nangis,terus la dia pujuk…”adik…adik..”sambil dia gosok rambut si iwan..hahhaha yeye oo je anak aku sorang nih.tp hampeh,xdenye dia nk kasik balik sepit baju tu kat si iwan..hhaha…seb baik iwan nangis kejap jek,pastu dia npk mainan lain plak..huh! tu baru 1 perkembangan otak si iwan dpt semalam.

ptg semalam aku saje la marah si iwan sebab dia panjat katil..huhu.utk makluman, si kecik yg berbontot besa ni dah pandai memanjat sana sini yek.aku mmg x larang la dia nk panjat,biar kan aje..kalo x smp bile plak dia x pandai nk memanjat,kan. tp semalam aku saje la marah dia sbb panjat katil…terus la dia meraung! aih..terkujat aku..sejak bile la pulak bdk ni pandai melalak nih…sbb selama ni si iwan ni kalo nk dgr dia nangis punye la payah.asik tergelak,asik tersengih.selagi dia x sakit sbb jatuh ke atau si idan buat ke,mmg la xkn dgr dia dia nangis. seriously mmg sng gile jaga si iwan ni. x mcm masa idan kecik2 dulu…asik nangis jek..pastu langsung tanak kat org lain lagi2 kalo mmg dia x kenal. si iwan ni plak..sape je hulur tangan..mmg cpt2 la dia capai mintak dukung..aih..bahaya betol,sng kene bawak lari orang anak aku yg sorang ni ha….opsss…ok2.sambung blk cite. dah pandai nangis bile kene marah. pandai jugak melawan balik bile kene marah…bile aku ckp..”haa..panjat..panjat..” pandai pulak dia lawan balik…” ehhhh…ehhh”.. huh! tak padan kecik!

semalam jugak…1st day iwan pandai isap straw! wahhh…..pandainye! aku saja je sua botol air idan yg berstraw tu kat iwan…ingatkan dia masuk mulut je straw tu..tp tetibe aku tgk air tu bergerak plak!..hahha…iwan dh pnd sedut rupanya..ehehhe..pandai anak mama yek..

erm…pejam celik pejam celik..kejap je dh setahun. smp skang aku mmg xleh lupe la time nk beranak kan iwan ni. 1 tahun yg lepas,mcm bese lepas buka,lepak2 tgk tv. sbb xde cite bes,aku layankan akademi polis.tetibe jek terasa senak perut…memula ingatkan angin sbb gastrik..ye la,pose kan. pastu rasa mcm lain mcm jek sbb dia konsisten.rerupenye nk beranak..huhu..

memandangkn bulan pose,aku mmg dh plan nk wat sendiri kek utk iwan. seb baik sya dtg umah lps dia abis keje. si rashi plak, terpaksa buka kat luar ngn bos dia. mcm bese keje aku kat dapo,sya keje dia jadik bbysitter..hehheh.lepas je buka ngn sya,iwan & idan,ktorang lepak2 jap. pastu aku terus start buat kek coklat. time aku tgh pukul butter(manually by hand! sbb xde cake mixer..huuu),time tu la idan sebok kaco.aih…sudahnye sbb tanak kasik dia kaco,aku bagi dia sket adunan butter&gula yg aku tgh pukul tu.pastu sket2 dia mintak lagi..huh..silap2 mmg x jadi la kek aku kalo mcm ni. pastu aku panaskan plak koko. ape lagi,balance koko yg aku mmg saje tglkan sket utk bdk2 tu pn licin dikerjakan dek iwan,idan & auntie sya(cekgu yg mengajar idan menjilat senduk koko). memula ingatkan nk test la steamer electric aku yg baru tu. tp pk2 balik.kalo kukus kek ni,mmg berjam la nk tgu masak.lastly masukkan je dlm microwave. 15mins dah siap..huh!! name pun kek coklat.mmg xleh handle la dia punya bau….hahhahha. masing2 muka dah tak sabar nk melantak.padahal kek tu berasap2 lagi,baru kuar dari microwave tu..hahha.pehtu tambah plak ngn topping coklat gak..warghhh….ngam2 aku siap wat topping tu,rashi pun sampai umah…”wah..cantek2…sedap2..” hahhaha.time topping coklat je cantik. time deko tu…hahhaha hampeh! sbb xde icing,guna je la ape yg ade utk deko. konon2 nak letak HAPPY BIRTHDAY IWAN. skali x muat…sudahnye jadi la HEPI IWAN jek..hhahha

lepas tu,ape lagi…sesi melantak kek! ehehhe…sedap la iwan sbb dpt mkn kek coklat.baru 1 tahun,dh dpt mkn bende manis2 ni..untung la ko dik oi… si idan dulu masa dia kecik2 ni,walaupun dh 1 tahun,mmg aku xde kasik makanan/air manis2.mmg aku bagi idan makanan budak2 jek.xde manis2,xde perisa & perasa2 yg mengarut2 tu..huhu. xpe dik,sbb semalam besday adik,mama bagi sume yg adik nk mam k..hehhe tp semalam jek la..lps ni,jgn harap! tgu ko dh 2tahun baru leh mkn mcm2,mcm abg ko tu ha…eheh

positive H1N1 pulak…isk

isk…aritu baru je buat entry pasal iwan cuma suspek h1n1… tapi tengahari tadi tetibe dpt call dari hospital yg iwan admitted aritu..doktor dah wat test darah,hingus,air liur & kahak..and confirmed iwan H1N1. isk…terkejut gak dengar..sbb ingatkan jangkitan paru2 biasa jek.

erm…tp doktor ckp insya allah xde pape.antiviral yg hospital bekalkan pun ade lagi sket. kalau ikut dos,esok pagi iwan kene makan dos terakhir.doktor pun dah pesan, ubat yg dibekalkan tu utk 1 minggu je,x abis terus buang. erm…harap2 lps ni sume ok la.. lagi 2 minggu nak ke klinik/spital terdekat utk follow up plak.

risau kan si idan ni je.sbb dia sorang je yg x makan antiviral tu.erm…tadi masa doktor tu call, tanya gak dia pasal idan. tapi dia kata jgn risau. selagi idan x demam balik,insya allah xde pape. tp kalo idan demam balik,terus ke spital & mintak antiviral tu.erm…

tapi kalo ikutkan progress idan & iwan..tgk dedua makin sehat. tinggal batuk & flu je x ilang2 lagi.sian tgk kan. asik berair je hidung diorg… tp xpe la..selagi diorg aktif,kuat minum susu..kuat makan…insya allah sumenye xde pape.

harap2, ni 1 kali je la yg budak2 ni demam serentak.huhu..mmg pening la pala aku melayan. iwan baru 1st time demam ni. x meragam sgt,cume nampak lemah je la,kurang main & asik tdo. tapi selalunya tido dia terganggu sbb batuk & hingus yg byk smp susah nk bernafas dari hidung. bila tido malam jek mesti bangun setengah jam sekali.adoi…mmg aku xleh nk tdo la.kejap2 sapukan Children VaporBalm tu kat idung,dada & blakang badan bagi rasa lega sket. dah la malam aku x tdo,siang plak mmg xleh nk tdo langsung la sbb nk melayan kerenah idan plak.. :((

si idan plak, walaupun batuk2 & flu tp xde masalah dgn tido. kalo terjaga dari tido, tepuk2 atau bagi minum air, idan sambung tido balik. tp yg xleh handle time dia demam ni sbb kerenah dia. angin xde ribut xde, tetibe nak dukung. pulak tu bukan nk dukung berjalan ke mana. suh aku berdiri & dukung dia je..pergh dh macam tunggul plak aku ni..dah la dia ni tulang besi.nampak je kurus tp adeh…beratnye la hai…mmg mengah la aku kalo dukung si idan nih. time demam ni,hangin dia tinggi betol. sket2 nak ngamuk. sket2 nak marah2. ngada2 dia melampau2. smp kan kadang2 bile aku dah geram,kalo aku ckp berkali2 dia tanak dgr..mmg aku biar je la dia nangis.pastu aku masuk bilik,tutup pintu. pastu pandai plak bukak pintu,carik aku dlm bilik.nangis2 & peluk aku.yg geramnye pandai pulak dia angkat tangan sumpah…siap ckp “janji..” x buat lagi la kononnye.salam tangan aku & cium pipi aku.berenti je nangis, elok main semula…tak smp 10minit..dia buat perangai lagi…adeh…pastu janji lagi…huh…ape nak dibuatkan? sabar je la…

er..yah…kalo la anak ke-4 aku ni same perangai mcm idan ni..sanggup ke ko nak bela? hahaha

preassumed H1N1 pneumonia

semalam amik iwan dari hospital seremban. alhamdulillah..sumenye dh ok.paru2 dia pn dh xde jangkitan..skang cume continue medication dia utk 1 mgu. lg 2 mgu kene bwk iwan gi spital lagi skali utk follow up.

erm..dlm 1 mgu ni,rasanye mcm crucial jek idup aku nih. time bln pose ni la ktorg anak beranak sume demam panas. mula2 idan.idan dh baik,pastu rashi plak suspek h1n1. pastu jangkit kt iwan & idan. idan yg dah nk baik demam tu..naik balik demam panas dia.2-3kali aku anak beranak berulang ke klinik ngn spital..mmg tak larat aku dibuatnye. laki aku dmm,pastu anak2 aku demam.time pose plak tu. ckup 3ari aku xleh tido,aku ikut sama flet..aku pn ikut demam gak.sudahnye aku kol parents aku,mintak tlg dtg kl. hari ke-3 pose,parents aku dtg kl.pagi ni bile tgk ktorg anak beranak dh ok sket..baru parents aku blk kg.tu pn sbb jiran sebelah umah call bgtau ade keling curik besi & barang2 kat luar umah diorg..silap2 barang2 kat blakang umh parents aku pn dh licin kene kebas dek keling tu..erm..

dah 1 mgu,rashi pn dh xde demam2 lagi. aku pn dh ok.tgl batuk sket2 jek.cume iwan & idan je la batuk & flu x ilang2 lagi…risau gak sbb diorg bdk2 lagi kn. erm…idan dah dekat 2 mgu demam x baik2,baru 2-3ari ni dia dh x demam. ingatkan jangkit h1n1 gak..tp rupenye tonsil dia bengkak. sian idan..padan la asik batuk je x henti2..sejak dia demam aritu,tinggi betol hangin si idan tu.asik nk marah jek.kdg2 ngn adik dia pn tanak beralah.yg semputnye aku la.sket2 nk kene dukung.adoiyai.seb baik la anak.kalo tak..huhu…x terlarat nk mengendong jek 13kg tu ha…tp bese la..name pun budak2. kalo sakit,mesti la meragam jek..nak tanak..kene bawak2 bersabar je la…

ni bile aku dh sehat sket ni,aku tgk umah pn dh mcm tongkang pecah! adeh..pening pala tgk kan. kain baju mak aku dh siap basuh & lipatkan.tgl aku nk kene simpan dlm wardrobe tu jek..tu pn x tersimpan2 lagi.berlambak kat depan tv tu ha…adeh…ni skang dah sehat ni..gamaknye nk kene overhaul umah ni balik.huhu…

kepada sesape yg nk dtg melawat ke, dtg nk makan/berbuka kat umah aku ke…sila la dtg yek.insya allah xde terkena jangkitan dah…ktorg anak beranak dh sehat 🙂 alhamdulillah… er,nk dtg tu sound awal2 la yek..kasik aku overhaul umah siap2 dulu baru korg leh terjah..ehe…

k la..semoga sumenye selamat.harap2 korang x terkena jangkitan virus2 yg ade skang ni.tambah pulak dh kuar 1 lagi virus baru lagi teruk dari h1n1..dgrnye attack lungs terus..huh…bahaye betol.mcm2 penyakit skang nih. skang ni walaupun korang sehat,kua gi mana2 pkai la mask tu..sies mmg danger beb!

doa2 kan anak2 aku cepat sembuh yek..tq in advance….